Nieuwe ontwikkelingen voor TANKPAC™


TANKPAC™, tweede rij sensoren op hoogte plaatsen zonder steigerwerk of hoogwerker!

Voor de applicatie TANKPAC™ (akoestische emissie meting aan opslagtanks voor bepaling van de tankbodem conditie) is nu mogelijk om een tweede rij sensoren op de tankwand te plaatsen op hoogte (3-6 meter) zonder gebruik te hoeven maken van een hoogwerker, steigerwerk of abseilers. De plaatsing gaat geheel mechanisch zonder elektronisch gereedschap, inclusief verificatie van de sensoren.

De tweede rij sensoren heeft bij TANKPAC™ testen als doel om eventuele stoorsignalen beter te onderscheiden van echte signalen die van de tankbodem komen. Afhankelijk van het type, grootte en vulgraad van de tank wordt deze tweede rij zo hoog mogelijk geplaatst.

Voor tanks met een vast dak wordt volgens procedure altijd gewerkt met een tweede rij. Bij drijvende daken is dit niet strikt noodzakelijk maar kan op aanvraag van de klant natuurlijk altijd. Met onze nieuwe plaatsingstechniek gaat dit op een zeer efficiënte manier, tanks tot aan 40 meter diameter kunnen veelal in een dag getest worden (mits er aan alle testvoorwaarden is voldaan en weersomstandigheden gunstig zijn).

De nieuwe techniek voor het plaatsen van sensoren op hoogte biedt u de volgende voordelen;

  • Verhoogde betrouwbaarheid van de meting, eventuele stoorsignalen kunnen beter herkend en gefilterd worden.
  • Geen hoogwerker, steigerwerk of abseilers nodig. Hierdoor minder kosten en een lager veiligheidsrisico.
  • Geen heetwerkvergunning nodig, plaatsing gaat mechanisch zonder elektrisch gereedschap.
  • Snelle test dus lage kosten; tanks tot aan 40 meter veelal in 1 dag te testen.

Ga terug