Vacatures

 
Mistras Group BV is op zoek naar gemotiveerde mensen. Wil jij deel uitmaken van een enthousiast en groeiend team?
Stuur dan je motivatie en CV naar ons.

Op dit moment zijn de volgende vacatures beschikbaar:

Ervaren NDO’er regio Amsterdam

Mistras Group B.V. is een  internationaal  inspectie & NDO (Niet Destructief Onderzoek) bedrijf dat zich kenmerkt door succesvolle toepassing van geavanceerde technieken en een hoge mate van expertise op het gebied van de objecten die zij voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland inspecteren. Mistras is een Amerikaanse organisatie, beursgenoteerd in de USA met zo'n 100 vestigingen wereldwijd en meer dan 6000 werknemers. De klanten van Mistras bestaan veelal uit grote spelers binnen de petrochemische industrie.  Mistras wordt als professional ingeschakeld voor de inspectie van de materialen bij zowel nieuwbouw als bij bestaande constructies, opslagtanks en leidingsystemen. Hierbij focussen wij ons sterk op de toepassing van geavanceerde technieken. Onze expertise ligt op het uitvoeren van algemene werktuigbouwkundige inspecties, advies met betrekking tot onderhouds- en inspectiemanagement en het uitvoeren van traditioneel niet-destructief onderzoek.

 Als gevolg van uitbreiding van werkzaamheden in de regio Amsterdam zijn we per direct op zoek naar een ervaren NDO medewerker om ons team te versterken. Als NDO medewerker voer je verschillende onderzoeken uit om de kwaliteit van de materialen te bepalen. Deze onderzoeken kunnen bestaan uit b.v. magnetische, ultrasone of penetrante technieken. Vervolgens werk je de bevindingen uit in een rapportage voor de klant. Hiervoor onderhoud je goede contacten met de verschillende opdrachtgevers. Tot slot lever je een actieve bijdrage aan de continue verbetering van het Mistras dienstenpakket. De werkzaamheden starten veelal vanuit het huisadres en worden vervolgens grotendeels verricht op de bedrijfsterreinen van onze klanten.

 Wij vragen:

 • Afgeronde technische MBO-4 opleiding, WTB of gelijkwaardig
 • Eén of meerdere NDO kwalificaties, niveau II
 • In bezit van rijbewijs B
 • Goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en zelfstandigheid
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
 • Representatief voorkomen, met goede contactuele eigenschappen
 • Zelfverzekerde, integere, evenwichtige en klantgerichte instelling

Wij bieden:

 • Een gevarieerd en afwisselend werkaanbod met voldoende uitdagingen
 • Een informele werksfeer met veel in- en externe contacten
 • Een marktconform pakket aan primaire en secundaire voorwaarden
 • Een persoonlijk opleidingstraject en webbased trainingsmogelijkheden
 • Veel vrijheid, zelfstandigheid en uitdagingen met wereldwijde carrière mogelijkheden

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met M. Croes (max.croes@mistras.nl ) 0031 6 29582776. Direct reageren kan via recruitment@mistras.nl

  

Junior Field Test Engineer Acoustic Emission

Mistras Group B.V. is een  internationaal  inspectie & NDO (Niet Destructief Onderzoek) bedrijf dat zich kenmerkt door succesvolle toepassing van geavanceerde technieken en een hoge mate van expertise op het gebied van de objecten die zij voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland inspecteren. Mistras is een Amerikaanse organisatie, beursgenoteerd in de USA met zo’n 100 vestigingen wereldwijd en meer dan 6000 werknemers. De klanten van Mistras bestaan veelal uit grote spelers binnen de petrochemische industrie.  Mistras wordt als professional ingeschakeld voor de inspectie van de materialen bij zowel nieuwbouw als bij bestaande constructies, opslagtanks en leidingsystemen. Hierbij focussen wij ons sterk op de toepassing van geavanceerde technieken. Onze expertise ligt op het uitvoeren van algemene werktuigbouwkundige inspecties, advies met betrekking tot onderhouds- en inspectiemanagement en het uitvoeren van traditioneel niet-destructief onderzoek.

 Onze Akoestische Emissie Sectie heeft een vacature voor een Junior Field Test Engineer Acoustic Emission. Field test engineers voeren geavanceerde integriteit tests uit aan o.a. drukvaten en tanks in de chemie, tankopslag en raffinaderijen. Locaties op verschillende plaatsen in Nederland en deels ook internationaal.

Wij vragen:

 • Een HBO opleiding Materiaalkunde/Natuurkunde/Werktuigbouwkunde (afstudeerder of juist afgestudeerd)
 • Affiniteit met materialen en meetmethoden
 • Hands-on mentaliteit, zelf meten en sleutelen
 • In bezit van rijbewijs B
 • Goed ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel, flexibiliteit en zelfstandigheid
 • Representatief voorkomen, met goede contactuele eigenschappen
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse taal

Wij bieden:

 • Opleiding on the job gedurende een jaar, deels in het buitenland, waarbij je leert te werken met state-of-the-art apparatuur en technieken
 • Een marktconform pakket aan primaire en secundaire voorwaarden inclusief lease-auto
 • Veel vrijheid, zelfstandigheid en uitdagingen met wereldwijde carrière mogelijkheden

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Herman Schoorlemmer herman.schoorlemmer@mistras.nl, +31 6 54 77 51 77. Direct reageren kan via recruitment@mistras.nl

 

Op dit moment zijn de volgende stage- en afstudeerplaatsen beschikbaar:

Van prototype naar eindproduct

Afstudeerplaats

Mistras een toonaangevende dienstverlener op het gebied van Inspectie en NDO. De Nederlandse vestiging van de Mistras Group heeft een eigen specialisatie; Inspectie van leidingen en opslagtanks.  MBO, HBO en TU studenten hebben bij ons de mogelijkheid in deze wereld ervaring op te doen. Bij gebleken geschikt­heid is er voor afstudeerders een mogelijkheid om te blijven werken.

Voor kandidaten die een technische opleiding volgen richting WTB, Elektronica, Mechatronica dan wel andere gerelateerde studies, hebben wij op dit moment het volgende afstudeerproject:

Van prototype naar eindproduct

Mistras voert inspecties uit aan opslagtanks. Opslagtanks worden opgewarmd via verwarmingsspiralen door middel van water en stoom. De inspectietermijn voor een tank is langer dan voor de warmtespiralen in de tank. Om tot een kostenreductie te komen, is het de uitdaging om een inspectie aan de warmtespiralen te kunnen uitvoeren terwijl de tank in bedrijf kan blijven. Mistras heeft hiervoor een alternatieve methode ontwikkeld via ultrasoon onderzoek waardoor men van binnenuit de dikte van een spiraal kan meten, terwijl de tank in bedrijf is. Het concept hiervoor is klaar, maar moet worden doorontwikkeld naar een eindproduct die meermalen inzetbaar is.

Zie je een uitdaging om dit project door te ontwikkelen, dan zien we graag je reactie tegemoet op  recruitment@mistras.nl.