Vacatures

 
Mistras Group BV is op zoek naar gemotiveerde mensen. Wil jij deel uitmaken van een enthousiast en groeiend team?
Stuur dan je motivatie en CV naar ons.

Op dit moment zijn de volgende vacatures beschikbaar:

Leiding Inspecteur

Mistras Group B.V. is een  internationaal  inspectie & NDO (Niet Destructief Onderzoek) bedrijf dat zich kenmerkt door succesvolle toepassing van geavanceerde technieken en een hoge mate van expertise op het gebied van de objecten die zij voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland inspecteren. Mistras is een Amerikaanse organisatie, beursgenoteerd in de USA met zo’n 100 vestigingen wereldwijd en meer dan 6000 werknemers. De klanten van Mistras bestaan veelal uit grote spelers binnen de petrochemische industrie.  Mistras wordt als professional ingeschakeld voor de inspectie van de materialen bij zowel nieuwbouw als bij bestaande constructies, opslagtanks en leidingsystemen. Hierbij focussen wij ons sterk op de toepassing van geavanceerde technieken. Onze expertise ligt op het uitvoeren van algemene werktuigbouwkundige inspecties, advies met betrekking tot onderhouds- en inspectiemanagement en het uitvoeren van traditioneel niet-destructief onderzoek.

Vanwege een toename aan werk zijn we per direct op zoek naar een Leiding Inspecteur. De primaire taken bestaan onder meer uit:

 • Uitvoering van inspectie werkzaamheden aan leidingsystemen en overige statische objecten als opslagtanks, vaten, e.d.
 • Zorgdragen voor de organisatie en uitvoering van leiding inspectie en laten uitvoeren / coördineren van niet-destructief onderzoek, controles en schouwingen, zowel zelfstandig als namens opdrachtgevers van Mistras.
 • Ondersteuning bij het opstellen van inspectieplannen, projectplannen en isometrische tekeningen
 • Het actief bijdragen aan verbetering, aanpassing en uitbreiding van het Mistras dienstenpakket. Een Mistras inspecteur denkt in “asset protection solutions”

Wij vragen:

 • Afgeronde MBO+ opleiding werktuigbouwkunde, installatie techniek of gelijkwaardig
 • Sterke affiniteit en aantoonbare ervaring met inspectie/NDO leidingwerk in de gebruiksfase
 • Basiskennis van technische installaties en constructies, bij voorkeur insluitsystemen voor vloeistof / gas
 • Vakgerichte certificaties op het gebied van inspectie en keuringen
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
 • Zelfstandige, zelfverzekerde, integere, evenwichtige en klantgerichte instelling

Wij bieden:

 • Een gevarieerd en afwisselend werkaanbod met voldoende uitdagingen in zowel binnen- en buitenland
 • Een informele werksfeer met veel in- en externe contacten
 • Een marktconform pakket aan primaire en secundaire voorwaarden, waar een lease auto, zakelijke telefoon en laptop deel van uitmaken.

Voor meer informatie over deze functie en aard van de werkzaamheden, kunt u contact opnemen met de heer H.M. Kramer Freher (michel.kramerfreher@mistras.nl / +31 6 15 45 06 16)

Tank Inspecteur

Mistras Group B.V. is een  internationaal opererend inspectie & NDO (Niet Destructief Onderzoek) bedrijf dat zich kenmerkt door succesvolle toepassing van geavanceerde technieken en een hoge mate van expertise op het gebied van de objecten die zij voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland inspecteren. Mistras is een Amerikaanse beursgenoteerde organisatie, met zo’n 100 vestigingen wereldwijd en circa 6000 werknemers. De klanten van Mistras zijn veelal grote spelers binnen de petrochemische industrie. Mistras wordt als professional ingeschakeld voor de inspectie van de materialen bij zowel nieuwbouw als bij bestaande constructies, opslagtanks en leidingsystemen. Hierbij focussen wij ons sterk op de toepassing van geavanceerde technieken. Onze expertise ligt op het uitvoeren van algemene werktuigbouwkundige inspecties, advies met betrekking tot onderhouds- en inspectiemanagement en het uitvoeren van traditioneel niet-destructief onderzoek.

We zijn per direct op zoek naar een Tank Inspecteur, die ons team komt versterken. Als Tank Inspecteur voer je inspectiewerkzaamheden uit in en aan opslagtanks, vaten e.d.. Je draagt zorg voor de organisatie en uitvoering van inspecties en uitvoering / coördinatie van niet-destructief onderzoek, controles en schouwingen, zowel zelfstandig als namens opdrachtgevers van Mistras. Naast de inspectie biedt je ondersteuning bij het opstellen van inspectieplannen en projectplannen en draag je actief bij aan verbetering, aanpassing en uitbreiding van het Mistras dienstenpakket.

Een Mistras inspecteur denkt in “asset protection solutions”

 

Wij vragen:

 • Afgeronde MTS+/HTS opleiding werktuigbouwkunde, materiaalkunde of chemische technologie
 • Sterke affiniteit en aantoonbare ervaring met inspectie/NDO opslagtanks
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal
 • Goed ontwikkelde rapportage vaardigheden
 • Zelfstandige, zelfverzekerde, integere, evenwichtige en klantgerichte instelling

 

Wij wensen:

 • Basiskennis van technische installaties en constructies, bij voorkeur insluitsystemen voor vloeistof / gas
 • Certificaat EEMUA Publ.no. 159 LI en/of API Standard 653
 • Een opleiding/certificaat inspectie & keuringen niveau II en/of NDO niveau I of II
 • Leidinggevende capaciteiten voor aansturing/begeleiding NDO medewerkers en/of werknemers van derden

Wij bieden:

 • Een gevarieerd en afwisselend werkaanbod met voldoende uitdagingen
 • Een informele werksfeer met veel in- en externe contacten
 • Een marktconform pakket aan primaire en secundaire voorwaarden
 • Een persoonlijk opleidingstraject
 • Veel vrijheid, zelfstandigheid en uitdagingen met wereldwijde carrière mogelijkheden

 

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Johan van Alphen (johan.vanalphen@mistras.nl).

Direct reageren kan via recruitment@mistras.nl

 

Op dit moment zijn de volgende stage- en afstudeerplaatsen beschikbaar:

Van prototype naar eindproduct

Afstudeerplaats

Mistras een toonaangevende dienstverlener op het gebied van Inspectie en NDO. De Nederlandse vestiging van de Mistras Group heeft een eigen specialisatie; Inspectie van leidingen en opslagtanks.  MBO, HBO en TU studenten hebben bij ons de mogelijkheid in deze wereld ervaring op te doen. Bij gebleken geschikt­heid is er voor afstudeerders een mogelijkheid om te blijven werken.

Voor kandidaten die een technische opleiding volgen richting WTB, Elektronica, Mechatronica dan wel andere gerelateerde studies, hebben wij op dit moment het volgende afstudeerproject:

Van prototype naar eindproduct

Mistras voert inspecties uit aan opslagtanks. Opslagtanks worden opgewarmd via verwarmingsspiralen door middel van water en stoom. De inspectietermijn voor een tank is langer dan voor de warmtespiralen in de tank. Om tot een kostenreductie te komen, is het de uitdaging om een inspectie aan de warmtespiralen te kunnen uitvoeren terwijl de tank in bedrijf kan blijven. Mistras heeft hiervoor een alternatieve methode ontwikkeld via ultrasoon onderzoek waardoor men van binnenuit de dikte van een spiraal kan meten, terwijl de tank in bedrijf is. Het concept hiervoor is klaar, maar moet worden doorontwikkeld naar een eindproduct die meermalen inzetbaar is.

Zie je een uitdaging om dit project door te ontwikkelen, dan zien we graag je reactie tegemoet op  recruitment@mistras.nl.